По време на Meta Connect 2023 компанията обяви, че WhatsApp ще получи чатбот с изкуствен интелект. Оттогава само избрани бета-тестери могат да използват функцията за чатове, задвижвана от ИИ. Не е известно кога ще видим по-широко стартиране, но новият шорткът подсказва, че този ден е все по-близо.

WhatsApp започна да разпространява най-новата бета-версия за приложението за Android - версия 2.23.24.26. Понастоящем налична за изтегляне в Google Play Store, последната актуализация изглежда има нов пряк път за AI асистента.

В скрийншота на контакта можете да видите, че има нов бутон, който се появява в раздела Чатове. Този бутон показва кръгла икона, която ни напомня тази на Cortana на Microsoft. Съобщава се, че когато бъде докоснат, този бутон бързо ще отвори чатовете, задвижвани от изкуствен интелект, за да помогне при въпроси. С новия бутон за ИИ извикването на чатбота би трябвало да стане по-лесно и по-удобно от преди.

Изданието твърди, че функцията е достъпна само за малък брой потребители на Android, които са свалили най-новата бета-версия. Въпреки това WhatsApp ще разпространи функцията за повече хора през следващите седмици.

По-рано тази седмица научихме, че от декември предстоят промени в архивирането на чатове в Android. Въпреки че в момента те са безплатни, през следващия месец резервните копия на чатове ще започнат да се отчитат към паметта на профила ви в Google.

Снимка: Unsplash

Виж още: WhatsApp скоро ще ви позволи да използвате два акаунта едновременно