Мтел обнови основното си портфолио от мобилни планове. Промените включват освен корекция на тарифите и изменения в предлаганите включени минути разговори, пренос на данни, допълнително съдържание, но и опция за сключване на безсрочни договори. Мобилният оператор вече предлага основния си план „Мтел без граници“ без необходимостта да се сключва задължително едно- или двугодишен абонамент. Обновен е и планът за мобилен интернет „Мтел сърф“.

Промените при стандартните договори

„Мтел без граници“ идва с промоционални цени за всички двугодишни абонаментни планове. В новото портфолио плановете XL, 2XL и 3XL разполагат с неограничен брой национални минути за разговори, а тези на XS, S, M и L имат съответно 100, 200, 500 и 1000 включени национални минути. Потребителите на „Мтел без граници“ могат да прехвърлят до половината от включените мегабайти на два Мтел номера. С най-много включен мобилен интернет има в пакет 3XL – 15 000 MB. Клиентите на обновените планове получават и 100 GB облачно пространство в Disk.bg, както и достъп до приложението за онлайн телевизия Mtel NOW, което включва над 30 канала за плановете за по-достъпните планове и над 50 за по-скъпите.

Промени има и при плановете за мобилен интернет „Мтел Сърф“. Към всичките варианти е добавен достъп до приложението Mtel NOW и 100 GB място за съхранение в Disk.bg. Мобилният оператор също така предлага промоционални цени при сключване на двугодишни договори.

Безсрочната възможност

Предлагането на традиционни мобилни планове на безсрочен договор обикновено се практикува от по-малки оператори или при предплатените услуги. Потребителите на Мтел могат вече да се възползват от подобна възможност, като всички планове от „Мтел без граници“ имат такава опция. Безсрочните договори обикновено се тарифират на месечна база. Те могат да бъдат прекратени от потребителите по всяко време с едномесечно известие, без да дължат никакви неустойки за това. Недостатъкът им е, че с тях не могат да се взимат устройства на промоционални цени, както и самите месечни такси са по-високи спрямо тези с едно- или двугодишни договори.