Остават няколко месеца до пускането на iPhone 15, но това не спира изтичането на информация за неговите наследници. След като в продължение на няколко поколения се придържаше към съотношение 19.5:9, изглежда, че Apple ще се насочи към по-дълго съотношение на страните за серията iPhone 16 Pro през 2024 г.

Според известния анализатор на дисплеи Рос Янг iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max ще преминат към 6.2-инчов и 6.8-инчов дисплей (при измерване по диагонал). Това ще бъде допълнено с леко увеличение на съотношението на страните, въпреки че новото съотношение все още не е уточнено.

Рос Янг е точен, когато става въпрос за информация, свързана с дисплея. Анализаторът споменава, че тези размери са закръглени надолу, като повече информация ще изтече през следващите седмици.

Промяната в съотношението на страните и допълващата я промяна в диагоналите на дисплеите би била една от най-големите промени в гамата iPhone през последните години. Това не означава, че площта на дисплея на iPhone 16 Pro ще бъде по-голяма поради начина, по който се измерват размерите на екраните.

Въпреки това съотношението на страните 20:9 или дори 20.5:9 би променило динамиката на работа с iPhone по доста съществен начин, особено при версията Pro Max. По-високите дисплеи са по-подходящи за вертикално съдържание, а освен това правят телефона по-лесен за хващане и държане благодарение на по-малката му ширина.

Все още сме на около година и половина от серията iPhone 16. Твърди се също, че Apple се заиграва с идеята за Face ID под дисплея на серията iPhone 16 Pro. Ще трябва да изчакаме и да видим как ще продължат да се оформят телефоните през следващите месеци.

Марк Гърман от Bloomberg също потвърди посоченото по-горе изтичане на информация за размерите на дисплеите на моделите iPhone 16 Pro. Според неговата информация Apple планира да увеличи размера на двата си Pro модела iPhone с "няколко десети от инча по диагонал". Очаква се новите дисплеи да бъдат най-големите досега за iPhone.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 ще поддържа безжично бързо зареждане и със зарядни на трети страни

 

Тагове: