Джони Айв и неговата дизайнерска фирма LoveFrom проектират емблемата за коронацията на крал Чарлз III, според нова страница на уебсайта на кралското семейство. Емблемата ще бъде използвана по време на празненствата около коронацията на краля през май и върху официалните рекламни продукти и стоки за коронацията.

„Такава чест е да мога да допринеса за това забележително национално събитие и нашият екип е много горд от тази работа“, каза Айв в изявление. „Дизайнът е вдъхновен от любовта на крал Чарлз към планетата, природата и дълбоката му загриженост за естествения свят".

„Емблемата говори за щастливия оптимизъм на пролетта и празнува началото на тази нова ера за Обединеното кралство. Нежната скромност на тези естествени форми се комбинира, за да дефинира емблема, която признава както радостта, така и дълбоката важност на този повод.“

Емблемата на коронацията всъщност не е първата работа на прочутия дизайнер и LoveFrom за крал Чарлз. Дизайнерската фирма също направи печата Terra Carta, който признава усилията за устойчивото развитие на частни компании, в партньорство с тогавашния принц на Уелс през 2021 г.

Айв, който получи рицарско звание от кралица Елизабет II през 2012 г., напусна Apple през 2019 г., за да създаде LoveFrom. Оттогава дизайнерската фирма работи с клиенти като Ferrari и Airbnb, въпреки че Apple прекрати консултантското си споразумение с бившия главен дизайнер през юли.

Снимка: Unsplash

Виж още:Джеймс Камерън призна, че все пак е имало възможност за алтернативен финал на "Титаник"