Специалист по киберсигурност установи, че iPhone 11 Pro периодично събира данни за местоположението си дори когато собственикът му е забранил това. Брайън Крепс е докладвал откритието си на Apple, откъдето идва малко изненадващият отговор, че това е „очаквано поведение“.

Според компанията iPhone 11 Pro периодично търси информация за местоположението на своя собственик дори когато всички приложения и системни услуги на телефона поотделно са инструктирани да не събират такива данни.

Ето кой спечели смазващ 4K OLED телевизор от Philips

Това обяснение противоречи на собствената политика за лични данни на компанията, според която би следвало еднократна заявка от потребителя да спре всяка локационна услуга. За да излезе от ситуацията, Apple отговаря, че все пак има някои системни услуги, за които потребителят не може да избира дали да го следят или не. В резултат на тези противоречия се получават и странни ситуации като тази, че ако някой иска да остави само Maps като включена услуга, но да изключи всички останали локационни услуги, не може да го постигне.

Ако притежавате iPhone 11 Pro, единственият начин да изчезнете от радара е да отидете в Settings>Privacy>Location services и поотделно да махнете отметката на всяко приложение, след което да отидете на System services и да повторите процедурата.

Виж още: Siri и метеоролог спорят в ефир ще вали ли сняг (ВИДЕО)

Тагове: