Nokia 5.3 е първият смартфон от серията Nokia 5, който разполага с широкоъгълна четворна камера. Сензорът разполага с 13 MP и позволява страхотни снимки във всяка ситуация, като допълнителните макро лещи помагат за детайлно улавяне на близки обекти.

Устройството предлага създаване на изображения с помощта на изкуствен интелект, като разполага и с множество допълнителни интелигентни инструменти. Нощният режим позволява заснемане на оптимален кадър дори при слаба осветеност. Снимането на портретни снимки е впечатляващо, защото сензорът за дълбочина е комбиниран с подобрени боке ефекти.

Въпреки големината на екрана от 6.55 инча телефонът се хваща удобно в ръка, като същевременно позволява пълно потапяне в любимите видеоклипове или игри. Устройството предоставя гладка графика и лесна смяна на приложенията с помощта на дебютиращия при смартфоните Nokia процесор - Qualcomm® Snapdragon™ 665.

Освен това феновете могат да ползват телефона по-активно и да го зареждат по-малко, като се възползват от емблематичния за телефоните Nokia двудневен живот на батерията с капацитет 4000 mAh.

Nokia 5.3 се предлага с елегантна стъклена предна част, издръжлив композитен гръб, който отдава почит на скандинавския дизайн и е вдъхновен от Страната на хилядите езера. Смартфонът се предлага в три красиви цвята - Cyan, Sand и Charcoal.

Първоначално Nokia 5.3 ще се предлага в цвят черен графит с 4 GB RAM и 64 GB свободно място на цена от 379 лева.

Вижте още: Свежа порция Android 10 за вашите Nokia 1 Plus и Nokia 3.2