Новият Nokia 6.2 се сдоби с неочаквана премяна: Kevlar кейс, брандиран като официален аксесоар на Джеймс Бонд. Това е поредният ход в партньорството между HMD и създателите на известната шпионска поредица, в която ще видим и първия 5G телефон на компанията. Той трябва да се появи в предстоящия филм No Time To Die.

Кейсът изглежда доста стилно и прави иначе по-скромния смартфон да изглежда брониран и способен да устои на всичко.

Промяната към модели на Nokia е голяма крачка за Джеймс Бонд, който винаги се е придържал към джаджи на Sony в миналото. В една известна сцена от Tomorrow Never Dies Пиърс Броснан използва Sony Ericsson JB988, за да управлява своето BMW, докато в своите филми Даниел Крейг разчиташе на Sony Ericsson M600i, C902 и K800i. В по-ново време обаче партньорството се огъна, когато актьорът отказа публично да позира със Sony Xperia Z4. „Идеята е, че Джеймс Бонд използва само най-доброто и телефонът на Sony не е най-добрият“, гласеше изтекъл по-късно имейл.

Не бихме казали, че телефоните на HMD също са най-добрите, но ако Бонд търси добър апарат от среден клас, със сигурност може да намери и по-лош модел. Самият кейс ще се продава за 25 евро от края на този месец и ще има версия и за  Nokia 7.2. Не знаем дали е брониран, но предполагаме, че не е.

Виж още: Първият флагман на Motorola от години ще се включи на скорост

Тагове: