HMD Global, домът на телефоните и аксесоарите на Nokia, обяви най-голямото разширяване на портфолиото си до момента, включващо шест нови смартфона - Nokia X20, Nokia X10, Nokia G20, Nokia G10, Nokia C20 и Nokia C10, разпределени в три отделни серии. Най-високият клас Nokia, X-серия, междинната G-серия и бюджетната C-серия. 

Централно място в новото портфолио заемат Nokia X20 и Nokia X10. И двата модела се захранват от най-новата мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon™ 480 5G, която осигурява изключително висока производителност и наистина глобална 5G мрежа. Заедно с тригодишните актуализации на софтуера и сигурността тяхната цел е да насърчат устойчивото потребление, да удължат жизнения цикъл на продукта и да намалят електронните отпадъци.

Представени на изчистения интерфейс на Android™ One, тези телефони се предлагат директно с Android 11. Популярната оптика ZEISS и иновативните AI решения са в основата на впечатляващо разнообразните опции за създаване на изображения. С широкия 6.67” Full HD + дисплей с ноч цялото ви съдържание ще бъде доставено на ярък, привличащ вниманието екран.

Зарядното устройство и слушалките са премахнати от комплекта в кутията като принос към редуциране на електронните отпадъци в околната среда, 12 000 от които са генерирани от зарядни устройства за мобилни телефони в ЕС всяка година. USB кабелът остава в кутията, а при необходимост зарядно устройство може да се купи от Nokia.com. Събраните от тези продажби средства ще бъдат дарени на CLEAR RIVERS - благотворителна организация, която работи за изчистване на пластмасовите отпадъци от международните водни пътища.

G-серията представлява перфектен баланс за задоволяване на всички ежедневни нужди чрез технология за решаване на проблеми. Nokia G20 се поддържа от емблематичното обещание за Android, налично за смартфоните Nokia. Това са три години месечни актуализации на защитата, за да запазите данните си възможно най-сигурни, както и две години актуализации на операционната система. Първите модели от G-серията се отличават с емблематичното за бранда дълголетие, подобрена сигурност благодарение на сензорите за отключване с пръстов отпечатък и лицево разпознаване, 6.5‘‘ дисплей с капковиден ноч, както и с удобен усилвател на яркостта.

Серията C предлага желани параметри като широкия 6.5” HD + дисплей, на невероятно достъпни цени. Устройствата разполагат с Android 11TM (Go edition), до 20% по-бързи скорости и подобрени функции за сигурност, както и издръжливост на смартфона Nokia с тримесечни актуализации на защитата за две години.

Гамата от аудио аксесоари Nokia се разширява с Nokia Lite Earbuds. С помощта на лесни за управление сензорни контроли за музика, гласов асистент и обаждания. В духа на първокласния дизайн и впечатляващия живот на батерията на телефоните Nokia калъфът с джобен размер предоставя около шест допълнителни зареждания за слушалките. Това се равнява на близо 36 часа активно слушане, което е почти два пъти повече от стандартната норма.

Снимка: Nokia

Вижте още: Свежа порция Android 10 за вашите Nokia 1 Plus и Nokia 3.2

Тагове: