От приложението за разработчици Xcode на Apple изтече нова информация за един от предстоящите нови модели iPhone - този с 6.1-инчов LCD екран, представляващ най-достъпният вариант. Разработчикът @_inside е открил референции към iPhone xx с идентификатор на модела iPhone 9,7 в част от Xcode 1. Номерът на модела е N84.

По-важното, което узнаваме, е, че 6.1-инчовият iPhone ще работи с чипсета A10, който дебютира с iPhone 7 и 7 Plus и по-късно бе включен в iPad (2018). Известно е, че той включва първия четириядрен процесор на Apple, както и шестядрен графичен чип и копроцесор M10 за обработка на данни от сензорите за движение.

A10 все още се представя много добре, догонвайки чипа Snapdragon 845 в бенчмарковете. Това и очакваните оптимизации в iOS 12 ни карат да вярваме, че производителността на "бюджетния" iPhone ще е безкомпромисна. Научаваме още, че дисплеят му ще покрива цветовата гама DCI-P3, използвана за дигитални кинопрожекции в американската филмова индустрия.

Очакваната цена на този модел е 600 долара, а част от другите му характеристики включват защитата Face ID, 3 GB RAM памет и дизайн, подобен на iPhone X.

 

 

Тагове: