Cadillac спази 90-годишната традиция лимузини на компанията да возят американските президенти. За церемонията по встъпването в длъжност на Барак Обама на 20 януари е обновен моделът Presidential Limousine.
Луксозното возило е по-високо от това, направено за Джордж Буш.

Дизайнът е обновен, в сравнение с лимузината DTS от 2004 година. Нова е радиаторната решетка, както и предните и задни светлини, които са вертикални и са взаимствани от масови модели като седана CTS и Escalade.

Автомобилът е изцяло ръчна изработка, използваните материали са стомана, закалено стъкло, титан, керамика и алуминий. Колата е дълга 6,30 м, масата й надхвърля три тона, а задвижването й е поверено на дизелов двигател.

Бронираният автомобил има и технологично нововъведение. Знаменцата на предния капак, които са американският флаг и президентският стандарт, вечерно време се осветяват от светодиоди. От съображения за сигурност не се споменават подробности за интериора, двигателя и защитите на автомобил номер едно в САЩ.

Cadillac вози държавния глава на страната от 1919 година. Тогава президентът Уудро Уилсън поздравява хората от автомобил на тази марка на парада по случай победата в Първата световна война.

Тагове: