От началото на декември Huawei Consumer Business Group (BG) започва да предлага на българския пазар два нови геймърски монитора от серията HUAWEI MateView GT – MateView GT 27” и MateView 34”. Те носят характерните за смартфон, таблет и PC сериите Mate на Huawei иновативни технологии, отличително качество и висока надеждност.

Серията HUAWEI MateView GT предлага извит дисплей и висока честота на опресняване от 165 Hz, с които извежда на ново ниво гейминга и останалите забавления на голям екран.

Извити и широки дисплеи, в чиято картина се потапяш

HUAWEI MateView GT е първият извит монитор на Huawei, като и HUAWEI MateView GT 27“, и HUAWEI MateView GT 34“ са с радиус на извивката 1500R. 34-инчовата версия идва с резолюция 3440x1440 и съотношение на страните 21:9, подходящо както за игри, така и за графична обработка в удобен split-screen формат. Другият модел от серията, HUAWEI MateView GT 27”, е с ултра извит 27-инчов дисплей със съотношение на страните 16:9 при резолюция 2560 x 1440, подходящи за най-популярните формати на игри и филми.

И двата модела предлагат висококонтрастно съотношение 4000:1 и динамичен обхват HDR10 при яркост от 350 нита, с което гарантират, че богатството от цветове се пресъздава реалистично и всеки детайл от сцената оживява на екрана. Всеки отделен панел идва калибриран за точност на цветовете Delta E <2.

И двата модела покриват 90% от цветното пространство DCI-P3, като HUAWEI MateView GT 27“ покрива 100% от sRGB и пресъздава 16.7 милиона цвята, а HUAWEI MateView GT 34“ покрива 121% от sRGB пространството и е в състояние да предаде над 1 милиард цветни оттенъци.

Висока честота на опресняване за гладка картина

Високата честота на опресняване е ключов елемент за всеки геймърски дисплей, с който геймърите получават директен отговор на всяко свое действие. С поддръжката на 165 Hz Huawei MateView GT се възползва от възможностите за графична обработка дори и на най-мощните устройства, към които се свързва. Тази висока честота на опресняване, поддържана и от 27- и от 34-инчовия модел, не само гарантира гладка и чиста картина, а и намалява напрежението в очите на зрителя. Моделът притежава TÜV Rheinland Low Blue Light сертификат и поддържа DC димиране, което ефективно намалява синята светлина и трептенето, които натоварват зрението.

В полза на геймърите е и функцията Dark Field Control. Чрез настройване на яркостта на дисплея в сцените с ниска или много висока осветеност тя позволява на играча по-бързо да види и реагира на опонентите. Друга полезна функция е Crosshairs, специално разработена за FPS игрите. Дори когато в самата игра мерникът е изключен, HUAWEI MateView GT показва такъв и помага на играчите лесно да се прицелват и стрелят.

Освен мощните функции под долната рамка на дисплея е разположен и петпосочен джойстик. Заедно с богатото On Screen Display (OSD) меню той прави интеракцията с монитора по-лесна от всякога.

Свързаност

HUAWEI MateView GT 34“ идва с богат набор от портове, включително 3.5 мм аудио жак за слушалки и микрофон, два HDMI 2.0 дисплей порта, един DisplayPort 1.4, USB Type-C за зареждане и USB Type-C порт за зареждане и пренос на данни, което е рядкост за този клас. HUAWEI MateView GT 27” предлага един HDMI 2.0 port, един DisplayPort 1.2 и един USB Type-C порт за зареждане.

HUAWEI MateView GT 27“ е наличен в търговската мрежа на препоръчителна цена от 849 лева, а HUAWEI MateView GT 34” вече се предлага на препоръчителна цена от 1049 лева. 

Повече информация за двата модела можете да намерите тук. 

Снимки: Huawei