Sony изглежда са позагубили позициите си от миналото, когато гамата от телефони Xperia се нареждаше сред флагманите. За съжаление новите устройства на компанията не успяват да се конкурират с най-добрите смартфони в индустрията, поне по отношение на продажбите на дребно. Това отчасти се дължи на нежеланието на японския производител да се адаптира към променящите се времена, което рефлектира под формата на телефони, лишени от авангардни функции. Независимо от това компанията все още не се отказва от Xperia. Ново изтичане на информация показва, че вече има претендент, който да накара потребителите да бръкнат дълбоко в джобовете си.

Профилът Onleaks на Стив Хемерщофер и The Tech Outlook излязоха с някои убедително изглеждащи CAD рендери на Sony Xperia 10 V и съответното видео, описващо дизайна на телефона от всички ъгли.

Ако тези рендове са нещо реално, Sony може да се придържа към дизайн, почти идентичен с Xperia 10 IV – телефон, който току-що получи актуализацията си за Android 13, – което е разочароващо, макар и не особено шокиращо. Въпреки че хората от The Tech Outlook все още нямат информация за параметрите на хардуера на телефона, те казват, че Onleaks твърди, че смартфонът ще разполага с 6.1-инчов дисплей (вероятно OLED). Освен това телефонът се е увеличил по размер с около 5%, като се съобщава, че издатината на камерата вече е с дебелина до 9.4 мм. Съобщава се, че Sony се придържа към 3.5 мм жак за слушалки на Xperia 10 V, което е стандартна характеристика сред флагманите на компанията, включително скорошния Xperia 5 IV.

Датата на пускане на пазара на телефона все още е загадка, въпреки че Xperia 10 IV беше пуснат на пазара през май миналата година.

Както обикновено, това все още е неофициална информация, така че имайте предвид да не се доверите прекалено много на този слух.

Снимка: @OnLeaks

Виж още: Вашият Android телефон скоро може да генерира AI изображения за секунди