За разлика от Samsung или Google, Sony свърши доста добра работа, за да предпази изображенията на следващия си флагмански телефон от изтичане. Нищо обаче не е вечно и изглежда, че най-накрая видяхме устройството за първи път свободно в мрежата.

Ново изтичане на информация от потребителя на Weibo Zackbuks ни предостави нещо, което изглежда като изображение на Xperia 1 V на Sony. То не разкрива много – само близък план на гърба на телефона, – но ни дава информация, която не сме имали преди.

Ако се вгледате внимателно в издатината на камерата, ще забележите, че на това устройство изглежда липсва ToF камерата на Xperia 1 IV и RGB IR сензорът. Ако това наистина е Xperia 1 V, тогава следващият флагман на Sony може да включва само три сензора. Също така изглежда, че Sony е преместил LED светкавицата вътре в издатината, вместо да я постави отвън, както в Xperia 1 IV.

Вдясно от острова на камерата ще видите NFC лого. Това предполага, че това е международен модел, тъй като ексклузивният за Япония модел вероятно щеше да има лого на Felica вместо това.

В допълнение към изображението също така се предполага, че Sony планира да обяви Xperia 1 V на MWC Barcelona 2023. Събитието е планирано да започне на 27 февруари и да продължи до 2 март, така че може да не се наложи да чакаме дълго.

Sony има известен навик да обявява своята линия Xperia 1 доста преди действителната дата на пускане на телефона. Пример за това е, че Xperia IV беше обявен на 11 май 2022 г. и по-късно пуснат на пазара на 11 юни 2022 г. Ако слухът е верен, Sony може да предприеме подобен подход, като изчака няколко месеца след официалния анонс, за да го пусне на пазара.

Снимка: Unsplash/Weibo/Zackbuks

Виж още: Дизайнът на новия Walkman на Sony ни кара да мечтаем