Нов ден, нова информация около Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus на Samsung. Този път на фокус е потребителският интерфейс, който изглежда ще получи обичайното опресняване. Благодарение на няколко нови изображения, извлечени от скорошен APK файл на Samsung Smart Switch, можем да видим UI променените и модифицираните икони.

Въпреки че изображенията не са с висока резолюция, те предлагат приличен поглед над това, което потребителите на S8 ще видят скоро. Почти сигурно е, че двата смартфона ще работят с Android 7.0 Nougat, върху който ще работи фирменият интерфейс на Samsung, преди известен като TouchWiz, а сега наречен Samsung Experience. Промяната на името следва и от ясната линия на развитие на софтуера, който следват от корейския производител. В последните години интерфейсът търпи постоянно изчистване, а броят допълнителни приложения постепенно намалява. Плюсът на модификациите на Samsung са някои полезни функции, които дори вече виждаме в чистата версия на Android, като най-явен пример е работата с две приложения едновременно.

Премиерата на новите флагмани на Samsung ще се състои на 29 март, а продажбите би трябвало да започнат на 21 април. Предстоящата премиера се оформя като една от най-важните за компанията през последните години и въпреки че вече знаем много за Galaxy S8, със сигурност очакваме и изненади, изразени най-вече в софтуера и камерата.