Броени дни преди началото на IFA 2018, LG обяви два нови смартфона, които ще демонстрира на събитието. Те са LG G7 One и LG G7 Fit и могат да се обобщят като по-евтини варианти на флагмана G7 ThinQ.

LG G7 One е първият модел на компанията под шапката на Android One. Това означава, че устройството работи с непокътнат Android от Google, версия 8.1 Oreo. Ако ви липсват Nexus-ите и не искате Pixel, Android One смартфоните са най-удачният избор.

Макар и по-достъпен от G7 ThinQ, G7 One е доста мощен. Чипсетът му е миналогодишният първенец на Android-ите Snapdragon 835, а останалите характеристики са почти на върхов модел - 6.1-инчов екран с резолюция 3120 x 1440 пиксела и съотношение 19.5:9, 4 GB RAM памет, 32 GB пространство, слот за microSD карта; 16 MP основна камера и 8 MP предна камера с широкоъгълни лещи; скенер на пръстови отпечатъци, 3000 mAh батерия с бързо зареждане; четворка ДАП (дигитално-аналогови преобразуватели на звук) и IP68 устойчивост на вода и прах с покритие на военния стандарт MIL-STD 810G. На практика това е LG G7 ThinQ с разумни компромиси в спецификациите.

LG G7 Fit не е фитнес телефон, а просто още по-достъпен вариант на LG G7 One. Разликите в хардуера се броят на пръсти. Fit е базиран на чипсета Snapdragon 821, има до 64 GB разширяемо пространство и работи с Android 8.1 Oreo с интерфейс LG UX. Също така няма предвиден бутон за Google Assistant.

LG не е обявила цена и пускови дати. Вероятно тези подробности ще останат за IFA 2018.

Тагове: