Десет дни преди началото на IFA 2018, LG представи нови безжични слушалки от серията LG TONE. Това са LG TONE Platinum SE с бутон за Google Assistant и LG TONE Ultra SE с вграден външен говорител.

LG TONE Platinum SE е първият модел от серията TONE, който предлага интеграция с Google Assistant - вкл. превод в реално време. Натискайки бутона, вие можете да активирате асистента, без да изричате OK, Google, което прави работата с изкуствения интелект по-бърза и естествена.

По отношение на звука LG се хвали с хибриден дизайн, базиран на комбинация от динамичен драйвер и драйвер с балансирана арматура. Такава комбинация е характерна за вътрешните монитори, използвани от професионалните музиканти на сцената. Балансираният драйвер генерира високи честоти, а динамичният драйвер се грижи за басите. Слушалките ще се продават в черно, синьо и златно.

Що се отнася до LG TONE Ultra SE, моделът е интересен с вградения си външен говорител, който позволява да провеждате обаждания и да слушате музика, без да изолирате околния шум. И двата модела използват двойни MEMS микрофони за подобрена яснота на разговора и поддръжка на приложението Tone & Talk, с което можете да прослушвате съобщения, да проверявате живота на батерията и др.

LG ще покаже новите слушалки на IFA 2018 в Берлин между 31 август и 5 септември. Информация за цената и пазарите, където ще се продават, ще бъде обявена, когато е налична.