На IFA 2018 HTC обяви олекотена и по-достъпна версия на своя флагман - HTC U12 Plus. Новият смартфон се казва HTC U12 Life и предлага екстри като 6-инчов екран с резолюция 1080 x 2160 в съотношение 18:9 и двойна камера, предназначена за боке. Основният сензор е 16-мегапикселов, а спомагателният е 5-мегапикселов. Предната камера е 13-мегапикселова, с LED светкавица и HDR. Смартфонът включва още стерео говорители и жак за слушалки.

Отличителната черта в дизайна на HTC U12 Life е хамелеонският елемент на цветовете, в които се предлага - лилаво и синьо. Под слънчевите лъчи лилавото променя цвета си към сребристо, а синьото потъмнява.

Смартфонът работи с чипсета Qualcomm Snapdragon 636 в тандем с 4 GB RAM и 64 GB разширяемо пространство. Той е двусимов, но за да сложите втора SIM карта, ще трябва да се лишите от microSD. Батерията е с капацитет 3600 mAh, което говори, че HTC се възползва от размерите на 6-инчовото устройство, за да осигури оптимална издръжливост. Операционната система е Android 8.1 Oreo с интерфейса HTC Sense.

Цената на HTC U12 Life в Европа ще бъде 350 евро а пусковата дата, включително в България, е предвидена за края на септември. С тази цена смартфонът не спада към бюджетната категория, но видимо има какво да предложи на потребителите.

Тагове: