Холандският сайт Nieuwe Mobiel публикува скици на нов HTC смартфон на име 12 Life. На фона на съвременните модели с прорези и безрамкови екрани моделът на HTC изглежда малко по-носталгично, но в никакъв случай лошо. Дизайнът му напомня първия Google Pixel, а на задния панел виждаме двойна камера.

Устройството е защитено със скенер на пръстови отпечатъци, а спецификациите му - по последни слухове - включват 6-инчов FHD+ дисплей в съотношение 18:9, осемядрен чип Snapdragon 636, 4 GB RAM памет, 64 GB разширяемо място за данни и капацитет на батерията 3600 mAh. Задната камера има 16- и 5-мегапикселови сензори със засичащ фазата автофокус (PDAF) и 4K видеозапис. Предната камера е 13-мегапикселова и има светкавица.

Макар и обещаващ на хартия, смартфонът трябва да предложи и конкурентна цена, за да има шанс да се съревновава с претендентите на големите брандове. HTC отдавна не е това, което беше по отношение на пазарно присъствие, и успехът на този модел със сигурност ще е важен за по-нататъшното ѝ развитие като производител на смартфони.

Тагове: