Google анонсира новината, че е закупил компанията за носими устройства Fitbit срещу сумата от 2,1 милиарда долара.

Според американския гигант подобна покупка е „възможност за още по-голяма инвестиция в Wear операционната система, както и предлагането на пазара на носими устройства „Made by Google”.

Новината е потвърждение на слуховете разпространени преди няколко дни от Reuters, според които Google действително работи върху подобна сделка с популярната компанията за носими фитнес устройства.

Прочети още: Philips SoundBar TAPB603 - стъпка напред към по-доброто звучене (ВИДЕО)

Любопитен за отбелязване факт е, че Fitbit ще работи под крилото на Google, а не Alphabet.

От съобщението на Fitbit до пресата компанията разбираме, че въпреки неминуемите промени в нейната структура, тя ще продължи да гледа сериозно на сигурността на данните на своите потребители. Както и че данните на потребителите свързани с тяхното физическо състояние няма да бъдат използвани от Google Ads.

Истината е, че сделката за Google е повече от логична – гигантът вече години наред се опитва (до голяма степен неуспешно) да наложи своята Wear OS платформа.

Хардуерният профил на Fitbit от друга страна е идеален за нуждите на Google и може би най-накрая ще видим солидна алтернатива на часовниците на Apple.

Трябва да припомним също, че покупката на Fitbit не е единствената скорошна инвестиция на Google – компанията закупи за сумата от 40 милиона долара неизвестна на този етап smartwatch технология от Fossil през януари.

Тагове: