НТС обяви доста солидни финансови резултати за първото тримесечие на годината и това става благодарение на скорошната сделка с Google. Въпросното споразумение първоначално бе обявено в края на 2017 г., поради което печалбата не е изненадваща, но със сигурност е добре, че тайванската компания отново е на зелено след тежка година.

Съгласно сделката между компаниите Google купува голяма част от екипа за мобилни разработки на HTC, който включва стотици хардуерни и софтуерни инженери, за обща сума от 1,1 милиарда долара, с надеждата да подобри смартфоните Pixel. И сега, след отчитане на загубите на HTC през първите три месеца на 2018 г., последният финансов доклад на компанията разкрива, че тя е успяла да реализира печалба от 710 милиона долара през тримесечието. Това по същество позволява на НТС да загърби най-лошата фискална година, когато компанията загуби 580 милиона долара през 2017 г. Освен това, тези резултати трябва също така да намалят оперативните разходи на HTC, които значително се увеличават.

Сега споразумението между двете компании без съмнение ще направи по-трудно за HTC да се конкурира в по-голям мащаб, но като се има предвид съсредоточаване върху VR, това може да не е нещо лошо. В края на краищата, през последните три години HTC отчита само последователни загуби, дължащи се на понижаващата се мобилна бизнес и само VR бизнесът виждат силен растеж.

Независимо от това, HTC все още предстои да обяви излизането си от смартфони пазара. Вместо това, компанията е готова да обяви следващия си водещ смартфон на 23 май, който се очаква да бъде наречена HTC U12 +. Ако слуховете са точни, устройството ще разполага с голям 18:9 дисплей заедно с корпус от стъкло и алуминий. В допълнение, Snapdragon 845 на Qualcomm трябва да е налице като чипсет, заедно с 6GB RAM и 128GB вътрешен сторидж.

Тагове: