От известно време знаем, че серията Xiaomi 13T е на път да се появи. Сега Xiaomi потвърди това официално, като посочи датата на пускане на новите телефони с Android.

Главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун разкри в X, че серията Xiaomi 13T ще бъде представена на 26 септември в Берлин. Изпълнителният директор също така отбеляза, че телефоните са "разработени съвместно с Leica", така че тук очаквайте брандинга на компанията за фотоапарати и свързаните с него функции (напр. цветови профили).

Главният изпълнителен директор на Xiaomi все още не е разкрил повече подробности за телефоните, но вече имаме добра представа какво да очакваме благодарение на множеството изтичания на информация за Xiaomi 13T и 13T Pro.

Твърди се, че двата телефона имат общи характеристики, като батерия с капацитет 5000 mAh, 144 Hz OLED екран и степен на защита IP68. Но моделът Pro изненадващо ще бъде по-доброто предложение на хартия.

Смята се, че Xiaomi 13T Pro е усъвършенствана версия на Redmi K60 Extreme Edition, който се предлага само в Китай. Предполага се, че телефонът ще пристигне с чипсет Dimensity 9200 Plus, 120 W кабелно зареждане и до 1 TB памет.

Междувременно се твърди, че стандартният Xiaomi 13T ще бъде оборудван с чипсет Dimensity 8200 Ultra, 67 W скорост на зареждане и до 256 GB памет.

Така или иначе, по-специално стандартният модел ще бъде добър съперник на телефони като Google Pixel 7, ако изтеклата цена от 649 евро се окаже вярна.

Снимка: Unsplash

Виж още: Концептуалният телефон Phantom Ultimate на Tecno е фалшивият навиващ се модел от мечтите ви

 

Тагове: