Официалният вносител на Peugeot София Франс Ауто днес представи изцяло новия модел Bipper на българският пазар. Автомобилът е най-компактният товарен автомобил Peugeot сред актуалните модели на пазара.

Той е допълнение на съществуващата гама и практично решение на фирмите, които търсят автомобил, подходящ за града: мощен, маневрен и с достатъчно товарен обем между 2.5 и 2.8 куб. метра. Максималната товароносимост е 610 кг, като товарното отделение е с кубична форма и равен под за по-пълноценно ползване на пространството. Опционално седалката на пътника може да бъде прибрана към пода, което освобождава допълнителни 950 мм. Освен серийната преграда тип стълба зад мястото на водача Bipper предлага различни средства за отделяне на кабината от товара.

Двигателите, с които ще се предлага Bipper, са 1,4-литров бензинов с максимална мощност от 75 к.с. и 1,4-литров HDI дизелов, генериращ 70 к.с. Средният разход на бензиновия мотор е 6,9 литра на 100 км, а на дизеловия 4,5 литра на 100 км. Скоростните кутии са 5-степенни механични и на двата двигателя.

Peugeot Bipper притежава удобно оборудване, ергономично табло и доста екстри. Опционално може да бъда монтирана система свободни ръце Bluetooth, аудио система със CD, съвместима с формата MP3, и 4 тонколони, допълва агенция Speed-Press.

Тагове: