За всички тунинг маниаци особено място в сърцето заема американската фирма GWA (Gullwing America), основателят на която - Артуро Алонсо, не престава да удивлява със своите нестандартни разработки. Като голям фен на култовите европейски автомобили от 50-те - 70-те години на миналия век Алонсо възражда някои от тях на ново технологично ниво, като за своя труд не изисква кой знае какви големи суми.  

Поредният работен проект на ателието GWA стана реконструкцията на спортния автомобил Porsche 904 Carrera GTS (1963-1964), пуснат в лимитирана серия от само 120 броя и голяма колекционерска рядкост в момента. Новият проект е получил името GWA P/904 Carrera и всъщност не е "чисто" копие на Porsche 904 Carrera GTS, а по-скоро конструирана "по мотивите" на своя предшественик нова версия. Въпреки това достатъчен е един поглед, за да разберете, че зад автомобила на GWA седи именно култовото Porsche 904 Carrera GTS.

В качество на "донор" е използван Porsche Boxster S от второ поколение (тип 987), който е получил ново купе от композитни материали. Двигателят - 3.4-литров, 6-цилиндров с мощност 310 к.с. и 6-степенна скоростна кутия, е останал без изменения. Преработка е претърпяла системата за изхвърляне на изгорелите газове, като звукът по време на работа напомня този на Porsche 904 Carrera GTS.

За да се подчертае "духовното" родство с Porshe 904 Carrera GTS, автомобилът притежава хромирани ретро огледала и специално разработени за него ковани  18-инчови GWA джанти.  
Цената на трансформиранeто от Porsche Boxster в GWA P/904 е $93 000.