Както знаете, Facebook стартира новата си Stories функция в основното си приложение, копирайки това от Snapchat. Но въпреки че Facebook очакваше силен старт и добра приемственост от потребителите, това не се случи. Хората, които записват свои истории под формата на снимки и видеоклипове, са видими малко, поради което Facebook тества малко методи за насърчение за използването на новата функция.

Вместо да показва една празна лента без истории, Facebook превръщана вашите приятели в „призраци“. Вместо празно пространство, Facebook показва кръгли замъглени икони на вашите приятели, независимо от това, дали те някога са качвали история.

Ако докоснете замъглен портрет, ще видите информация, че "еди-кой си не е качил неговата / нейна история наскоро", като думата "наскоро" всъщност е "никога", поне за повечето от моите контакти.

Функцията Stories тръгна от Snapchat, след това се пренесе в Instagram и Facebook Messenger и ако вие използвате и трите приложения и публикувате ваши истории там, то наличието на още едно място, където да ги пускате, сигурно ви се струва безсмислено. Навиците са си навици. Потребителите, които активно използват Snapchat и Instagram, едва ли са много ентусиазирани от Stories и във Facebook или поне не го показват все още.

В крайна сметка ще трябва да изчакаме още малко време, за да видим дали навиците ни от Snapchat и Instagram ще се изместят във Facebook, където всъщност нашите истории могат да бъдат гледани от доста по-голяма аудитория.

Тагове: