Facebook разшири обхвата на 360-градусовите живи излъчвания, като сега те са достъпни за всички потребители. При условие че имате нужната техника, новата версия на приложението ви дава възможност да излъчвате 360-градусово видео.

Хардуерът, от който се нуждаете, е Samsung Gear 360 (2017 г.), Insta360 Nano и Insta360 Air или професионални модели, включително OZO на Nokia, Live 360, Giroptic IO, Allie Camera и Z Cam S1.

Ако стриймвате с гореизброения хардуер, вашите приятели ще могат да гледат видеото ви от всички посоки чрез завъртане на телефоните си или още по-добре - да го гледат на GearVR, Oculus Rift или DayDream на Google.

За да направи изживяването още по-реално, Facebook въведе и пространствен звук, което предоставя на зрителите възможността да се наслаждават на 360-градусов звук, така както е в реалния живот.

Facebook пусна специално ръководство за излъчване на 360-градусово видео, за да улесни потребителите. Една от препоръките например е да имете поне 4 Mbps мрежова връзка и да сте по близо до обектите, които снимате (на 20 - 30 крачки).

Тагове: