Рядко се случва външният вид на Play Store да се промени, но наскоро Google пусна нов дизайн. След пускането на преработката някои потребители останаха без директен начин за търсене на приложения.

Изглежда, че Google е добавила специална страница за търсене в Play Store, достъпна от нов раздел, разположен в долната част на страницата. От своя страна, за да е налична тази екстра, изглежда, че Google е жертвал лентата за търсене, която се появяваше в горната част на страницата.

Този ход е логичен, тъй като наличието на лента за търсене и специална страница за търсене би било малко излишно. Това обаче нарушава преживяването, ако потребителят няма раздел за търсене, който да докосне.

При някои потребители, включително при мен, изглежда, че табът за търсене изобщо липсва. Можете да видите пример за липсващ раздел на изображенията по-долу. Изображението вляво показва как би трябвало да изглежда Playstore, а изображението вдясно - Playstore без раздела за търсене. Интересното е, че изглежда все още ще виждате лентата за търсене, когато докоснете раздела Books (Книги).

Все още можете да търсите приложения, но това ще отнеме няколко стъпки повече. Докосването на стрелките в дясната част на екрана ще ви отведе до страница с препоръки, на която трябва да има икона за търсене. Такава ще се появи и когато докоснете някое предложено приложение. Можете също така да опитате да изчистите данните на приложението Play Store, но това трябва да е крайна мярка, тъй като това може да създаде други проблеми.

Изглежда, че Google бавно разпространява редизайна, така че е възможно все още да не сте го видели. Надяваме се, че Google ще отстрани проблема скоро, преди редизайнът да достигне до повече потребители.

Снимка: Unsplash

Виж още: Neuralink е провалът на Илон Мъск, за който той не иска да разберете

 

 

Тагове: