По-рано тази седмица имаше проблем със S3 сървърите на Amazon, на които се крепят една сериозна част от интернет сайтовете по света. Няколко големи услуги бяха засегнати, сред които Quora, Trello и IFTTT. За щастие сървърите заработиха след около четири часа.

Сега вече имаме информация какво се е случило. И причината за проблема е: правописна грешка!

Във вторник сутринта членове на екипа на S3 са отстранявали грешки от системата за таксуване. Като част от това, екипът е трябвало да изключи няколко сървъра. Но за съжаление една от входящите команди е била въведена неправилно и така са изключени по-голям брой сървъри. Сървърите, които са били изключение по невнимание, поддържат две други S3 подсистеми.

След случайното изключване на сървърите, различните системи е трябвало да се рестартират, което, разбира се, отнема време. То, от своя страна, е доста по-дългто от рестартирането на един обикновен компютър.

Amazon казва, че S3 сървърите са проектирани да се справят с подобни ситуации. "S3 отбелязва огромен растеж през последните няколко години и процесът на рестартиране и извършване на необходимите проверки за безопасност, ще отнеме време.

В резултат на това Amazon обяви, че ще направи промени в S3, за да даде възможност на своите системи да се рестартират по-бързо. Тя също така обяви война на печатните грешки.

"Искаме да се извиним за щетите от това събитие за нашите клиенти", заявиха от компанията. "Ще направим всичко възможно да се поучим от това събитие и да го използваме, за да подобрим още повече нашето обслужване."

 

Прочетете и това: Google ще пусне ново поколение Pixel смартфони през 2017 г

Тагове: