На 15 април награждаваният любим сериал ще има нов дом и той е HBO GO. Всички десет сезона на емблематичния комедиен сериал ще бъдат достъпни за гледане в стрийминг платформата още от първия ден. 

„Приятели“ е един от най-високо класираните телевизионни сериали и носител на няколко награди „Еми“ и „Златен глобус“, както и множество номинации. Определян е като остроумна, непреходна комедия, покорила много сърца по света, и едва ли има някой, който дори да не е заклет фен, да не е чувал за шестимата приятели, живеещи в Ню Йорк.

Всички 236 епизода от поредицата са заснети на емблематичната снимачна площадка под номер 24 на телевизионното студио на Warner Bros. в Бърбанк, Калифорния. В главните роли са Дженифър Анистън като Рейчъл Грийн, Кортни Кокс като Моника Гелър, Лиса Кудроу като Фийби Бъфай, Мат Леблан като Джоуи Трибиани, Матю Пери като Чандлър Бинг и Дейвид Шуимър като Рос Гелер. По време на десетте сезона в сериала се появяват като гост-актьори имена от А-списъка на Холивуд като Брад Пит, Рийз Уидърспун, Сюзън Сарандън, Джордж Клуни, Пол Ръд, Том Селек, Брус Уилис, Катлийн Търнър, Шон Пен, Гари Олдман, Бен Стилър, Уинона Райдър и Джулия Робъртс.

"Приятели" е създаден от Марта Кауфман и Дейвид Крейн, които също са и изпълнителни продуценти заедно с Кевин Брайт. Сериалът беше в активни снимачни години от септември 1994 г. до май 2004 г. с цели 10 сезона и 236 епизода.

Всички епизоди ще бъдат достъпни за избор с дублаж на български или български субтитри от 15 април в HBO GO. Българските гласове са тези, с които фенове у нас са свикнали да чуват Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър, Рос и Рейчъл.

Снимки: HBO

Виж още: „Жената чудо 1984“ ще дебютира в HBO GO на 11 май (ВИДЕО)