Leica, световен лидер в областта на фотографската и оптичната техника, представи официално продуктите от своя нов бранд Leica Eyecare в България. Премиум стъклата за очила на Leica Eyecare вече са в продажба и могат да бъдат закупени в София от оптиките на Fox Optics. Официален дистрибутор на продуктите на марката за българския пазар е Smart Optics, като плановете са мрежата от партниращи оптики да се разширява постепенно.

През своята над 100-годишна история Leica се е наложила като синоним на качество, прецизност и инженерно майсторство по цял свят в сферата на оптичната техника – от микроскопи и спортни оптични продукти, до легендарните камери Leica и техните обективи. Силната отдаденост на компанията към постигане на съвършенство в производството и високо качество и неуморната амбиция на екипа да гарантира възможно най-доброто визуално изживяване за потребителя са основните причини за очарованието, с което се асоциира брандът днес в международен план.

Прочети още: Новият брой на HiComm е очаквано горещ. Ето какво ще откриете на неговите страници

От 2017 г., благодарение на сключено партньорство с френската компания Novacel, Leica навлиза в сферата на офталмологичните продукти и стартира производството на премиум лещи за очила под марката Leica Eyecare. В сътрудничество с Novacel е създадена нова производствена линия, специално за продуктовата гама Leica Eyecare, в една от най-модерните производствени фабрики в Европа, разположена в Шато Тиери, Франция. Благодарение на обединените усилия и опит на Leica и Novacel тази продуктова гама е една от най-иновативните в Европа.

Колекцията Leica Eyecare включва висококачествени лещи за очила за най-разпространените визуални нужди: еднофокусни лещи, бифокални, прогресивни, лещи за дигитални устройства и за външни условия, както и лещи за различни специфични приложения и дейности като: шофиране, игра на голф, стрелба, ветроходство, зимни спортове, колоездене и, разбира се, фотография.

Тагове: