Нов доклад предполага, че Google планира да започне масово производство на части за своя сгъваем флагман през третото тримесечие. По-специално Samsung Display ще започне да произвежда сгъваеми дисплеи дори по-рано – през юли или август според The Elec. Гъвкавият проект на Google претърпя множество закъснения през последните няколко години, така че тези дати не са фиксирани категорично.

Изглежда обаче е имало понижение в качеството и размера на дисплеите. Корейското издание съобщава, че Samsung Display ще направи 7.57-инчов сгъваем панел и 5.78-инчов панел за дисплея на капака. Рендерите от миналия месец предполагат диагонали от 7.69" и 5.79".

По-тревожна от размерите е информацията, че Google са се спрели на по-стари технологии за дисплеи: Galaxy Z Fold3 от 2021 г. пропусна поляризиращ слой, което направи дисплея по-тънък и лек и (по-важното) по-лесен за сгъване.

Освен това поддръжката на стилус е „малко вероятна“, така че ще остане изключителна функция за сгъваемия флагман на Samsung. Имаше предложения за усъвършенствана камера под дисплея за задния дисплей, но това вероятно не се случва.

Въпреки че Google Pixel Fold може да не се окаже толкова мощен и усъвършенстван, колкото първоначално беше предвидено, той може поне да бъде по-евтин – доклад от ноември твърди, че ще струва колосалните 1800 долара (в сравнение с 1400 долара, изтъквани в отчети отпреди година).

Събитието Google I/O ще се проведе през май, но това ще е твърде рано за пълно разкриване на сгъваемия Pixel (поне ако графикът на The Elec е правилен). Това може да означава пускане през октомври заедно със серията Pixel 8 (серията 7 беше представена на 6 октомври 2022 г.).


Снимка: Unsplash

Виж още: Ето какво е бъдещето на серията Pixel чак до 2025