Според известен с вътрешната си информация източник Apple може би проучва внасянето на малки корекции в дизайна на серията iPhone 15, предоставяйки по-премиум конструкция от iPhone 14. Тези новости могат да се разглеждат като малки, но фини подобрения, за които се смята, че ще усъвършенстват допълнително екстериора на своята най-популярна продуктова категория.

Тъй като Apple има множество прототипи с различни форми и размери, информацията трябва да се приема с леко недоверие. Профилът в Twitter ShrimpApplePro заявява, че новият iPhone 15 ще получи нов дизайн по отношение на ъглите си. Според изображенията ъгълът на задния ръб е заоблен, а не квадратен, въпреки че не е ясна причината за това.

Възможно е тази малка промяна в дизайна да бъде от първостепенно значение за процеса на масово производство, намалявайки донякъде разходите, като същевременно позволява лесното използване на титанова сплав. ShrimpApplePro дава лек намек, че тази промяна напомня за iPhone 5c (телефона на Apple с пластмасова рамка, пуснат през 2013 г.) и би се считал за колосален провал в сравнение с днешните стандарти.

Разбира се, профилът заявява, че ще продължи да търси повече информация и не споменава дали шасито от титанова сплав ще бъде ексклузивно за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Ultra или ще стане стандарт през 2023 г. Като се има предвид цената на материалите и че Apple възнамерява да внесе повече ексклузивни функции в по-премиум моделите iPhone от следващата година, вярваме, че обикновените iPhone ще продължат да имат алуминиев и стъклен корпус.

Поне дизайнът тип Dynamic Island се очаква да пристигне на всички модели iPhone 15, така че за момента се говори, че Apple ще пренесе прорезите на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max в по-евтини версии, така че потребителите да не се чувстват изоставени.

Снимка: Unsplash

Виж още: Търсенето на iPhone 14 Plus продължава да буксува 

 

Тагове: