Netflix тества нова функция за Android, която ще позволи на потребителите да активират таймер за това, колко време искат да гледат.

По този начин ще можете да изберете между 4 варианта: 15 минути, 30 минути и 45 минути или до края на текущото предаване. След като избраният период измине, Netflix приложението ще спре автоматично. На теория това ще помогне да запазите батерията на вашия телефон или таблет, както и да не преминете към следващия епизод, докато всъщност не гледате. 

За момента тестовете на функцията са ограничени само до Android устройства, но Netflix се надява да я направи достъпна и за други платформи като телевизори, компютри и т.н., ако към нея има интерес.

За да активирате функцията, направете следното: пуснете желания филм или сериал на вашето мобилно устройство, след което в горния десен ъгъл ще видите иконка на чaсoвник с надписа Timer. Чукнете на него и изберете 15, 30 или 45 минути или finish show.

Без да е нещо революционно, тази функция е идеална за хората, които заспиват, гледайки Netflix, които вече няма да се притесняват за това, че устройството им ще продължи да работи, след като попаднат в прегръдките на съня.

Снимка: Netflix

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

Тагове: