Не се изненадвайте, ако любимият ви филм по Netflix звучи по-добре следващия път, когато го гледате през вашия Android телефон. Компанията ъпдейтна своето приложение, така че да стриймва аудио в xHE-AAC (Extended HE-AAC with MPEG-D DRC), обещавайки качество на звука, сравнимо с това от звукозаписно студио. В допълнение аудиото ще бъде по-гъвкаво, тъй като новият формат има променлива битрейт честота, която може да повишава качеството на звука, когато връзката ви е добра, и да го намалява, когато сте с нестабилна връзка.

Интелигентна система за разпознаване на съдържанието пък ще предотвратява внезапни промени в силата на звука, когато например преминете от екшън към драма, както и ще компенсира при шумна околна среда, без да засилва звука прекалено. В резултат ще може да чуете говора през говорителя на телефона по-добре и така ще разбирате отчетливо диалозите.

Зa да се възползвате от характеристиките на xHE-AAC (Extended HE-AAC with MPEG-D DRC), ще ви трябва телефон с Android 9 или по-нов. Целта на ъпдейта е да подобри аудио изживяването, когато гледате без слушалки и особено когато се намирате в по-шумна среда.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: