Въпреки че премиерата беше трудна, Samsung е горд от крайния дизайн на гъвкавия Galaxy Fold. Отбелязвайки края на това продължително пътуване, компанията даде повече подробности за раждането на иновативния телефон.

Общо над 1000 прототипа са били изработени от различни материали. Дизайнерският екип е потърсил вдъхновение от използвани в ежедневието сгъваеми предмети като книги и портфейли. В крайна сметка инженерите на Samsung са се спрели на сгъващ се навътре дизайн. Това увеличава защитата на дисплея и помага за равномерното разпределение на тежестта на телефона, за да е по-удобен за ръката.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Най-важно за тях е телефонът да се използва еднакво лесно както сгънат, така и разгънат. Когато е затворен, той е лесен за държане и въпреки това позволява направата на снимка благодарение на разпръснатите по него цели 6 камери. Когато е разгънат, почти квадратният 7.3-инчов дисплей е оптимизиран за работа с две ръце, а скенерът за отпечатъци е разположен отстрани, за да е достъпен и в двете конфигурации.

Колкото до изработката, Samsung от самото начало е имал желанието да създаде Galaxy Fold като лъскав телефон (все пак той е доста скъп), но също и екологичен, така че всеки елемент от опаковката е изработен от еко материали.

Виж още: 6 страхотни предложения на вече Black Friday цени

Тагове: