Мобилният бизнес на Sony може и да е най-голямата червена точка в портфолиото на компанията по отношение на приходи и пазарен дял, но никой не може да отрече, че японците се опитват да иновират. Те бяха първата компания, предложила водо- и прахоустойчив потребителски телефон (Xperia Z), те бяха първите, предложили 4К дисплей в телефон (Xperia XZ), те бяха и първите, предложили OLED 4K HDR дисплей (Xperia 1), както и първия телефон със съотношение на дисплея 21 към 9. Sony предложи за първи път в телефон и функция за записване на видео в 960 кадъра.

По същество ново концептуално видео представя евентуално бъдеще за Xperia телефоните, при което ще получим плъзгащ се OLED дисплей и първия гъвкав смартфон от Sony, който евентуално да се конкурира със Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X и Microsoft Surface Duo Neo.

Прочети още: Samsung се изтегля от Китай. Sony, също

Създаден от TechConfigurations, клипът представя устройство със 7.5-инчов 4K OLED дисплей, който може да се смалява, придобивайки по-компактна форма чрез простичко приплъзване.

Предната камера е „изскачащ“ 12-мегапикселов представител, докато задната е съставена от два сензора, съответно 60 и 20 мегапиксела. Чипсетът очаквано е Snapdragon 865, а батерията - завидните 5500 mAh.

В крайна сметка обаче говорим за концептуално видео, което означава всичко друго, но не и официално потвърждение за подобна „слушалка“.

И все пак ето видеото на любопитния (потенциален) телефон: