По-рано този месец главният изпълнителен директор на Samsung Electronics Куон О-Хюн неочаквано обяви плановете си да се оттегли от поста си, позовавайки се на необходимостта от ново ръководство на фона на "безпрецедентна криза". Samsung вече ще има трима лидери, всеки със специфичен фокус - Ким Ки-Нам ще оглави бизнеса с компоненти, Ким Хюн-Сук ще отговаря за потребителската електроника, Кох Донг Джин (DJ Koh) ще отговаря за мобилните устройства и IT сектора.

Йон Боо-Кюн и Шин Чен-Кюн се оттеглят напълно от предишните си постове на изпълнителни директори. Samsung описва новия ред като "запазване на сегашната структура на управление с трима ко-изпълнителни директори".

Ким Ки-Нам вече е отговорен за цялостния полупроводников бизнес на Samsung Electronics. Ким Хюн-Сук е експерт в дисплей технологиите, който помогна за това Samsung да господства в глобалния тв пазар. Кох Донг-Джин е бивш ръководител на мобилния R&D и пое щафетата от Шин през 2015 г.

"Следващото поколение лидери са в състояние да ускорят темпото на иновации и справяне с изискванията на свързания свят", каза Куон в изявление. "Те са доказали качествата си в своята област."

Новината идва в момент, когато Samsung обяви своите най-високи тримесечни печалби за всички времена. Компанията отчете 13 милиарда щатски долара оперативната печалба и 55.4 милиарда долара приходи между юли и септември, надминавайки всичките си рекорди. Бизнесът с полупроводници води с най-голям дял.

Тагове: