Основният доставчик на OLED за Apple - Samsung - е получил одобрение за масово производство на дисплеите за всичките четири модела от серията iPhone 15, които се очаква да бъдат пуснати на пазара през септември.

Корейската медия The Elec съобщава, че Samsung Display е получила одобрение на 1 август, изпреварвайки конкурентите си LG Display и BOE. LG Display, която доставя OLED панели и за двата модела iPhone 15 Pro, е получила условно одобрение за по-малкия iPhone 15 Pro, а официалното одобрение за iPhone 15 Pro Max се очаква след месец или два. BOE, която доставя OLED дисплеи за стандартния iPhone 15 и по-големия iPhone 15 Plus, все още очаква условно одобрение от Apple.

Слуховете предполагат, че iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще имат по-тънки рамки от моделите iPhone 14 Pro и че това намаляване на размера на рамката създава производствени проблеми. Твърди се, че по-специално LG Display са имали затруднения при прилагането на по-малките рамки, а LG и BOE са срещнали трудности при добавянето на изрези за Dynamic Island, като в резултат на това е много вероятно последният доставчик да пропусне доставките до края на годината. Впоследствие BOE трябваше да прехвърли първоначалните доставки на OLED на Samsung, който сега се очаква да постигне по-високи доставки през 2023 г., отколкото се очакваше по-рано.

Въпреки че LG Display не е получила навреме одобрение за масово производство, наблюдатели от индустрията предполагат, че загубите на LG може да са ограничени поради други прекъсвания на производството, които са настъпили от страна на доставките на модули за камери. Сензорите за изображения за серията iPhone 15 се доставят основно от Sony, докато компонентите за сгъваемо увеличение за обектива Periscope на модела Pro Max идват от LG Innotek. Въпреки това се твърди, че производственият добив и на двата компонента е спаднал под очакванията.

Според доклада Apple вероятно дава приоритет на производството на 6.1-инчовия Pro модел пред 6.7-инчовия Pro Max, който в момента изпитва най-големи смущения в производството, за да гарантира 50 - 60% доставки на Pro модели тази година. Въпреки сътресенията докладът на The Information предполага, че Apple все пак ще пусне всички модели iPhone 15 през септември, както се очаква, въпреки че през първите седмици след пускането на пазара може да има ограничен брой устройства iPhone 15 Pro Max.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung очаква Galaxy Z Flip 5 и Z Fold 5 да надхвърлят продажбите на своите предшественици с 50%

 

Тагове: