Напоследък получаваме много изтичания на информация на тема Intel, които показват, че компанията се готви да направи някои важни стъпки. Отдавна се носят слухове за планираното обновяване на гамата процесори Raptor Lake, а най-новото, с което разполагаме, е предположението, че продуктовите премиери, свързани с това обновяване, включително тази на Intel Core i7 14700K, може да се появят през октомври 2023 г.

Хардуерният профил Enthusiastic Citizen сподели информация на Bilibi, според която "K серията ще бъде през 2023 г. WW42", с което се има предвид седмицата, започваща на 17 октомври, а "не-K моделите ще дебютират през 2024 г. WW1", т.е. първата седмица на януари. Те смятат, че предполагаемата конфигурация на процесора от осем ядра за производителност и 12 ядра за ефективност се отнася за Intel Core i7 14700K, потвърждавайки спекулациите от миналата седмица, че изтичането на спецификациите на Intel Core i7 14700K може да издуха процесорите от висок клас на AMD.

Ентусиастът твърди също, че "има голяма вероятност [Zen 5] тази година да е фалшива новина". Zen 5 е кодовото име на следващото поколение микроархитектура на процесорите на AMD и е потвърдено от включването му в различни пътни карти на червения екип. Очаква се тя да бъде включена в процесорите Ryzen 8000, което ще доведе до голямо повишаване на производителността на водещата гама настолни процесори на AMD. Ако това изтичане на информация е вярно, Zen 5 все още е далеч.

Въпреки че до обновяването на Raptor Lake остават още няколко месеца, ако тези изтичания са верни, нямаме търпение да се сдобием с тези нови процесори, за да видим как ще се справят в нашето ръководство за най-добрия геймърски процесор. Разбира се, както при всяко изтичане тази информация може да се окаже напълно погрешна, така че не забравяйте да изчакате официалната информация от Intel, преди да се развълнувате прекалено много.

Снимка: Unsplash

Виж още: Графичната платформа Battlemage на Intel ще бъде по-слаба от очакваното

 

Тагове: