Samsung Electronics Co., Ltd. представи в рамките на CES 2023 новите си гами телевизори Neo QLED, MICRO LED и Samsung OLED заедно с лайфстайл продукти и аксесоари. Те включват модерни, иновативни продукти с фокус върху подобрена свързаност и персонализирани потребителски изживявания.

Широкото портфолио от предложения на Samsung помага на потребителите да изградят свои собствени персонализирани изживявания с устройствата, които използват всеки ден с по-интуитивна технология от всякога. Тази година Samsung прави още една крачка напред, за да интегрира множеството устройства в ежедневието на всеки потребител в цялата екосистема чрез своята платформа за интелигентен дом SmartThings.

„През 2023 г. променяме представите за възможното в иновациите, за да предложим на потребителите повече от първокласно качество на картината, премиум изживяване с устройствата, съобразено с това, от което се нуждаят и искат от своя свързан дом. Със SmartThings нашите модерни технологии са още по-интуитивни за използване, правейки живота по-устойчив, достъпен и приятен всеки ден“, споделя Чеолги Ким, вицепрезидент, „Визуални дисплеи“, Samsung Electronics.

 

Първокласни изживявания с Neo QLED за още повече свързаност

Най-новата гама телевизори Neo QLED 8K и 4K на Samsung предоставя на потребителите първокласни опции, които отговарят на всяка нужда. Качеството на картината на Neo QLED се осигурява от усъвършенствания Neural Quantum Processor на Samsung, който поддържа Quantum Mini LED подсветка с 14 битa обработка и AI мащабиране. А това прави възможни функции като Shape Adaptive Light Control и Real Depth Enhancer Pro за триизмернa, реалистична картина.

Neo QLED 2023 на Samsung променя представите за ясна картина. Това става благодарение на панел с висока разделителна способност и патентован алгоритъм на Samsung, който захранва новия Auto HDR Remastering на Samsung. Той използва изкуствен интелект за още по-задълбочено обучение на технологиите, за да анализира и прилага ефекти в реално време с висок динамичен обхват (HDR) върху съдържание със стандартен динамичен обхват (SDR) – сцена по сцена, което прави SDR съдържанието по-ярко и по-реалистично с цел още по-впечатляващо изживяване.

Потребителите на SmartThings вече не трябва да купуват отделен SmartThings конектор за свързване и управление на Zigbee и Thread устройства. През 2023 г. едночиповият модул SmartThings Zigbee & Matter Thread ще бъде директно вграден в продуктите на Samsung. И за да бъде изживяването със свързаното устройство още по-добро, SmartThings автоматично синхронизира продуктите за по-лесен контрол не само в рамките на екосистемата на Samsung, но и извън нея, както и IoT устройства.

• Разговаряйте заедно: Потребителите могат лесно да станат участници в групов разговор на живо, за да споделят мнението си и да реагират в реално време с други, които също гледат същото съдържание.
• ConnectTime: Улесни приемането на видеоразговори от свързани устройства благодарение на по-широка платформа за видеоразговори на телевизора и безпроблемен преход към по-малките устройства, включително ако искаш да се отдалечиш и да прехвърлиш разговора на друг екран.
• 3D изглед на карта: Създаден, за да позволи на потребителите удобно да контролират и наблюдават свързаните устройства, триизмерният изглед на картата на Samsung предоставя на потребителите изображения като от птичи поглед на техния дом и всичките им SmartThings устройства – всичко като на длан.

По-разширени опции за визуални изживявания с MICRO LED и Samsung OLED


Гамата MICRO LED за 2023 г. предлага нови модели, вариращи от 50 до 140 инча, за да предостави на потребителите широк набор от опции за несравнимо качество на картината и изживяване пред екрана. Благодарение на своята модулна система MICRO LED не е обвързан с форма, съотношение и размер, което го прави напълно персонализируем, за да пасне на начина на живот на потребителите. В допълнение той идва без рамки, така че независимо от конфигурацията границата между екрана и заобикалящото пространство е невидима.

За да предостави на потребителите още повече възможности за гледане, гамата OLED на Samsung за 2023 г. вече е налична в размери 55, 65 инча и новите ултра големи 77-инчови модели. Най-новата OLED гама на Samsung идва с технология Quantum Dot, която е разработена за Neo QLED на Samsung, както и с Neural Quantum процесори, за да запази основните силни страни на OLED технологията, като същевременно оптимизира досегашните ограничения по отношение на яркостта и цветовете.

Разширената гама идва с честота на опресняване 144 Hz и всички интелигентни функции, типични за Samsung. И за първи път в рамките на OLED гамата новите OLED модели на Samsung идват със сертификат FreeSync Premium Pro на AMD за най-доброто OLED гейминг изживяване.

Samsung Gaming Hub за един нов гейминг свят


През 2023 г. ъпдейтите за GameBar 3.0 с MiniMap Sharing и Virtual Aim Point правят изживяването за всеки геймър още по-добро. Споделянето на MiniMap позволява на играчите да виждат миниатюрна схема на играта – като на длан, независимо от дисплея. Virtual Aim Point пък е предназначена за игри, при които потребителите играят от гледната точка на своя поглед (first-person shooters – FPS). Тази технология позволява на играчите да бъдат още по-прецизни и да се целят по-точно.

Разширената гама от модели и функция, подходящи за всеки лайфстайл
Начинът на живот на потребителите непрекъснато се променя. За да бъде съобразен със света на потребителите, Samsung представя нови лайфстайл продукти и функции при екранните устройства.
• Premiere 8K: През 2023 г. Samsung представя нова версия на своя лазерен проектор – The Premiere 8K. Гамата проектори с ултракъсо отстояние за прожектиране вече се предлага с 8K модел, предоставящ на потребителите същото ултраголямо проекционно поле, но с още по-висока резолюция. Той поддържа максимален размер на проекцията от 150 инча.
• Freestyle със Smart EDGE Blending: The Freestyle е най-доброто аудио-визуално устройство, което позволява на потребителите да гледат каквото си поискат и където пожелаят. През 2023 г. те могат да се възползват от новата функция Smart EDGE Blending, която позволява да се използват две устройства едновременно и да се гледа съдържание в съотношение 21:9 без ръчно подреждане на проекциите или регулиране.
• Нов потребителски интерфейс и аксесоари: През 2023 г. Samsung въвежда нов Samsung Art Store с функции за по-бързо и прегледно визуализиране и разширени предложения за съдържание, които имитират изживяването от посещение на галерия или музей. Нова метална рамка придава още по-модерен и луксозен вид на The Frame. Най-новата гама телевизори на Samsung може да се монтира с опционалната автоматична въртяща се стойка за стена и стойка както на The Frame, така и на Neo QLED, подобно на изживяването при The Sero.

Устойчиво развитие с аудио-визуалните устройства на Samsung
В съответствие с най-новата екологична стратегия, представена през 2022 г., Samsung работи с партньори и клиенти, за да бъдат продуктите екосъобразни през целия им жизнен цикъл. В резултат на това всяка стъпка е с мисъл за природата – от по-ефективен производствен процес до намаляване на опаковките и промяна на начина, по който потребителите използват своите продукти.


• Рециклирани материали: В гамата за 2023 г. Samsung ще замени 20% от частите на елементи, използвани в захранваното със слънчева енергия дистанционно управление, с рециклирана пластмаса, произведена от отпадъци от океански води. В допълнение за основните части на захранващата платка се използват рециклирани алуминиеви кенчета и мед. Така се заменят приблизително 12% от използваните досега оригинални материали.

• Намаляване на въздействието от производството: Samsung проектира лека шприц-форма, която изисква по-малко материали, със структура, преназначена за намаляване на общото потребление на енергия, и суровини, необходими за производството.
• AI Energy Saving Mode: Чрез SmartThings, телевизорите на Samsung 2023 поддържат режим AI Energy Saving Mode, който помага на потребителите да пестят повече енергия по нови начини. Услугата SmartThings Energy Service на телевизорите помага за намаляване на въглеродния отпечатък на свързаните устройства с лесни промени, като автоматично превключване към енергоспестяващ режим на определени уреди, когато не се използват. А с 3D Map View ще бъде по-лесно потребителите да получат цялостна представа за свързаните устройства и на практика да пестят енергия.


• Eco-Packaging: През 2023 г. концепцията на Samsung за екосъобразни опаковки намалява използваното за печат мастило до минимум. Samsung използва хартиена лента, за да намали употребата на пластмаса в своите опаковки. Освен това размерите на опаковките ще бъдат направени по-малки, за да се намалят общите въглеродни емисии.

Многоизмерна звукова картина и качество на звука благодарение на изкуствен интелект
Премиум изживяването пред екрана би могло да бъде пълноценно само с ултра завладяващо аудио. Телевизорите на Samsung не само идват с впечатляващи вградени колони, но разполагат и с мощни аудио възможности, с които подобряват изживяването при гледане и създават усещане като на кино.
• Ремастеринг на звука с изкуствен интелект: През 2023 г. водещите модели телевизори и саундбари на Samsung предлагат звуков ремастеринг, който използва изкуствен интелект за всеки отделен звук, за да подсигури ясно звучене на гласовете, реалистични звуци от природата и точен баланс между компонентите на звука.
• Нови саундбари: Водещият модел саундбар, HW-Q990C, с 11.1.4-канален звук с поддръжка на Dolby Atmos, ултратънкият HW-S800B предлага мощен завладяващ саунд в Dolby Atmos от 3.1.2-канално устройство, което е само 40 мм високо и 38 мм дебело. Той лесно се поставя на всеки телевизор и предлага кристално ясен звук с енергичен бас.
• Q-Symphony: Като нова интерпретация на хармонията между телевизор и саундбар новият Q-Symphony от 2023 г. ще осигури съществено подобрен звук, заради който саундбарът се свързва с Neural Processing Unit на телевизора, за да анализира аудиосигналите и да преработи всеки звук за повече детайли от всякога.

През 2023 г. свързването на Samsung телевизори със Samsung саундбари предлага най-мощната персонализируема екосистема до момента.

За да научите повече за новите продукти на Samsung за 2023 г., които компанията представя на CES 2023, можете да се регистрирате тук. 

Снимки: Samsung