Мениджърът на Uber за Северна Европа Джо Бертрам подаде оставка днес, съобщи AH. Напускането идва малко след като Лондон отказа да поднови лиценза за опериране на компанията. 

Вътрешен имейл, цитиран от Reuters, намеква обаче, че Бертрам е взела решението не във връзка с лиценза, а заради позиция в друга компания. На този етап не е ясно кое е новото й работно място. 

Мениджърът на Uber за Европа потвърди в друг имейл, че Бертрам ще остане в компанията през следващите месеци, за да предаде управлението на следващото ръковорство. 

Бертрам каза още, че решението за напускане ще помогне на Uber да премине през сегашните предизвикателства, благодарение на новия шеф, който щял да остане дългосрочно на поста. По този начин тя намеква, че нейните планове не са били дългосрочни. 

Uber в момента е в процес на преговори за подновяването на лиценза за опериране в Лондон, където работи от 2012 г. Въпреки формалностите, Uber продължава да предлага услугата си в британската столица. 

В случай на успешни преговори, Uber ще трябва да плати 4 млн. щатски долара за новия лиценз, което е значително повече спрямо платените през средата на 2012 г. 3000 паунда. 

Изображение: The Independent

Тагове: