След цели 33 години отсъствие марката DeLorean, която милиони познават като автомобила от хитовата поредица "Завръщане в бъдещето", ще се завърне към производство, благодарение на промени в законодателството, стимулиращи малките компании.

В периода между 1981 г. и 1983 г. в завода на DeLorean Motor Company в Северна Ирландия са произведени около 9000 коли от тази марка. Две години по-късно автомобилът се появява за пръв път в "Завръщане в бъдещето" - хитовия филм на Робърт Земекис с участието на Майкъл Джей Фокс и Кристофър Лойд.

През 1995 г. предприемачът Стивън Уин от щата Тексас започва да продава използвани и освежени DeLorean автомобили, но сега той ще получи правото да започне продукцията на нови коли от същата марка.

"Няма никаква причина да променяме външния вид на колата. Когато започнем да обсъждаме дизайна просто ще решим дали някои отделни елементи се нуждаят от осъвременяване", казва той.

Уин ще използва оригиналното име DeLorean Motor Company и се надява, че първите коли ще са готови в началото на 2017 г. Не се надявайте обаче да видите много от тях - първоначално производството ще бъде ограничено до една на месец, а цената ще е около 100 00 долара.

Apple има таен екип, който работи по технология за добавена и виртуална реалност.