Изглежда, че марките смартфони до голяма степен са се спрели на 8 - 16 GB RAM в моделите си от висок клас, въпреки че геймърският телефон RED MAGIC 7 Pro разполага с 18 GB.

Сега известният профил Digital Chat Station твърди в Weibo, че предстои пускането на смартфони с до 24 GB RAM.

Източникът не отбелязва конкретен модел или марка, но споменава Oga. Съобщава се, че това е името на обединението, което обединява OnePlus, OPPO и Realme. Допълнително доказателство за това е споменаването на Color OS в публикацията, като платформата захранва както OnePlus, така и OPPO в Китай. В същото време Realme UI на практика е леко модифицирана версия на Color OS.

Въпреки това не сме сигурни защо бихте искали 24 GB RAM на смартфона си. Има няколко предимства от наличието на повече RAM, като например възможността за многозадачна работа с повече приложения, повече отворени табове в браузъра, активиране на по-усъвършенствани функции и др.

При това днешните марки все още са агресивни, когато става въпрос за управление на паметта, като неизбежно убиват фоновите приложения, въпреки че в много флагмански телефони се предлагат от 12 GB до 16 GB RAM. Повечето тестове сочат, че 8 GB до 12 GB RAM са идеални, а 16 GB RAM са прекалено много. Така че може да се твърди, че производителите на телефони дори не се възползват максимално от оперативната памет, с която вече разполагат.

С други думи, дори да имате телефон с 24 GB RAM, няма вероятност да забележите  разлика в сравнение с телефон с 12 GB или 16 GB памет.

Снимка: Unsplash

Виж още: Как да направите личните си съобщения по-сигурни?