Днес китайският производител Vivo обяви смартфона Z3. Устройството предлага интересен дизайн и доста съвременен хардуер. То има 6.3-инчов Super AMOLED екран с резолюция Full HD+ и съотношение 19:9, като съотношението екран-корпус е внушителните 90.3%. На екрана има малък капковиден прорез.

Фотографското му снаряжение се състои от две вертикално разположени камери (16 MP + 2 MP) на задния панел. Има и скенер на пръстови отпечатъци, вграден в екрана. Предната камера (12 MP) е вградена в прореза и позволява лицево отключване с инфрачервена светлина.

Чипсетът на новия смартфон е Qualcomm Snapdragon 710 в комбинация с 6 GB RAM и до 128 GB пространство. Ще има и по-достъпен вариант с процесора Snapdragon 670 и конфигурация 4 GB + 64 GB пространство. Само че версията с процесор Snapdragon 710 предлага една допълнителна екстра - процесор на изкуствен интелект, позволяващ ускорение на изчисленията, свързани с изкуствен интелект.

Любопитна подробност е и наличието на Dual Turbo енджин за оптимизиране на системната производителност и повишена скорост при игрите.

Освен това смартфонът има батерия с капацитет 3315 mAh и технология за бързо зареждане. Операционната система е вече излизащият от мода Android 8.

Цветовете на новото Vivo са с доста интересни имена - нощно черно, "мечтана пудра" (?!) и аурора синьо. Стартиращ на цена около 230 долара за най-базовия вариант, смартфонът определено заслужава внимание, макар че цените от риселъри със сигурност ще бъдат по-високи.

 

Тагове: