Snapchat стартира инструмент за търсене, наречен "Тук За Вас", който ще извежда "ресурси за безопасност" от експерти по психично здраве, когато потребителите търсят чувствителни теми като тревожност, депресия, самоубийство и тормоз.

Например, ако потребителят потърси "thinspo" (съдържание, което може да се разглежда като про-анорексия), в резултатите от търсенето ще "се намеси" съдържание от експерти. Докато родителската компания Snap не е разяснила колко често се случват тези видове търсения в Snapchat, е редно да се спомене, че платформата има една от най-младите аудитории. Тя достига 90 процента от 13- до 24-годишните, група, която може да бъде най-уязвима за тормоз или неприлично съдържание.

Snapchat не е първата социална медийна платформа, която внедрява ресурси и инициативи за психично здраве и борба с тормоза. Instagram разгърна нов режим "Ограничаване" миналата година, който позволява на потребителите да блокират обидни коментари, така че никой друг да не може да ги види. И Pinterest осигурява "емоционални уелнес дейности" когато потребителите търсят в платформата за теми като "стрес" или "тревожност".

От компанията твърдят, че се планира пускането на инструмента "Тук За теб" през следващите седмици.

Виж още: Оскари 2020: политиката се припокри с художествените постижения

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: