На пресконференцията на Sony, която се състоя на 5 септември 2019 г., на официалното откриване на IFA, бяха представени Xperia 5 и други продукти, сред които бяха и стилните WI-1000XM2, които се присъединяват към наградените WH-1000XM3 слушалки и безжичните WF-1000XM3. Моделът е със същия HD процесор за шумопотискане QN1 като WH-1000XM3 и е с много високо качество на звука. Леката, гъвкава силиконова лента за врата позволява да се наслаждавате на любимата си музика удобно и със стил.

Sony също така показа и набор от аудио технологии и продукти, които могат да се комбинират със смартфони или други устройства за забавления. Посетителите на IFA имат шанса да се докоснат до 360 Reality Audio, ново музикално изживяване, което пресъздава усещането за изпълнение на живо. От своя страна смартфонът Xperia 1 и WH-1000XM3 комбинират и анализират слуховите характеристики на слушателите с помощта на приложение, с което създават идеално оптимизирано музикално поле според личните предпочитания.

Серията Signature Series се стреми към звуково съвършенство при личната употреба, като обединява набор от различни аудио технологии на Sony, разработвани в продължение на няколко десетилетия. Най-новият продукт от тази серия е с SA-Z1, High Resolution аудио система. При свързване само с един кабел към компютър, Walkman, Xperia смартфон или друго аудио устройство те осигуряват дълбок, богат Hi-Res звук, който е толкова реален, че поражда усещането, че можеш да се протегнеш и да го докоснеш.

В категорията на телевизорите Sony представи своята селекция, която включва и BRAVIA MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED и AG9 4K HDR OLED телевизори, които бяха представени в Европа тази пролет. Мощният процесор X1 Ultimate показва цялото съдържание, включително 8K*2, с красиво, безкомпромисно качество на картината. Селекцията включва и продукти с Android TV, които се радват на по-добро управление, когато са свързани с Google Assistant, Amazon Alexa, както и с поддръжката на Apple AirPlay 2 и HomeKit, която ще се появи по-късно тази година.

Вижте още: Край със Sony Mobile AB?