На изложението за потребителска електроника IFA 2018 в Берлин Sony представи част от най-новите си продукти - безжични шумопотискащи слушалки WH-1000XM3 и спортни слушалки WF-SP900, аудиофилския музикален плеър DMP-Z1, слушалките IER-Z1R, мониторните слушалки IER-M9 и IER-M7, две нови серии BRAVIA телевизори, устройства с гласови команди, смартфона Xperia XZ3, две нови CyberShot камери, умен часовник с e-ink екрани и кученцето робот Aibo. Ето повече подробности за продуктите:

WH-1000XM3 & WF-SP900

Този нов модел има значителни подобрения във шумопотискането благодарение на новоразработения HD Noise Canceling процесор QN1. Той изолира не само нискочестотни шумове, но и средните до високи честоти, като шума от улицата или човешкия глас. В слушалките има вграден и висококачествен усилвател. Sony показа и спортните слушалки WF-SP900, които са водо- и прахоустойчиви и разполагат с вградена памет, позволяваща да слушате музика и без смартфона си.

DMP-Z1 и още слушалки

Серията Signature представя кулминацията на технологиите на Sony за качествен звук. В тази категория Sony добавя цифровия музикален плейър DMP-Z1 и слушалките IER-Z1R. Плейърът DMP-Z1 използва аналогов усилвател с висока изходна мощност и уникална независима система на захранване, а слушалките IER-Z1R имат честотна характеристика до 100 kHz.

В началото на тази есен Sony ще представи и мониторните слушалки IER-M9 и IER-M7, които осигуряват качество на звука, звукова изолация и стабилно прилягане за изпълнения на живо.

Телевизори

В ТВ категорията Sony обяви пускането в Европа от септември на MASTER серията BRAVIA® телевизори. Новите AF9 4K OLED и ZF9 4K LCD телевизори са оборудвани с Picture Processor X1 Ultimate, който разполага с приблизително два пъти повече възможности за обработка на картината в реално време.

Серията AF9 е оборудвана с Pixel Contrast Booster за по-точно възпроизвеждане на снимки с дълбоки черни цветове и висока яркост. Усъвършенстваната аудио технология Acoustic Surface Audio+ се характеризира с допълнителен звуков източник, както и режим TV Center Speaker, който излъчва звука от центъра на екрана.

Устройства с гласови команди

Sony ще представи още интелигентния високоговорител от серията EXTRA BASS™ SRS-XB501G с вграден Google Assistant; колонката HT-ZF9, съвместима с Amazon Alexa, и други. Подробности за тези продукти още не са публикувани.

Xperia XZ3
Xperia XZ3 е новият смартфон в серията флагмани на компанията със стъклен дизайн с 3D ефект, който елегантно се съчетава с OLED дисплея. Смартфонът ще бъде наличен в различни държави и региони от края на септември 2018г. Xperia XZ3 идва с HDR-съвместим 6.0-инчов OLED дисплей с QHD+ (1440x2880) резолюция в съотношение 18:9. Подобрената X-Reality™ за мобилни устройства "конвертира" съдържание от SDR до близко до HDR. Смартфонът има предни стерео говорители и динамична вибрационна система.

Xperia XZ3 разполага с нов интелигентен потребителски интерфейс Side Sense, използващ изкуствен интелект, за удобна работа на големия дисплей с една ръка. Чрез двукратно докосване на която и да е страна на дисплея той показва панела с приложенията, като разпознава и показва приложенията и бързите препратки, които най-често използвате. Това позволява да стартирате приложение или да заснемете снимка от удобна позиция, без да се налага да премествате ръката си.

Основната камера е оборудвана със система за камери Motion Eye™ с ефективни 19.2 мегапиксела. Xperia XZ3 разполага и с новия Smart launch с изкуствен интелект, който моментално подготвя и стартира камерата, когато държите телефона в хоризонтална ориентация. Потребителският интерфейс на камерата също е преработен, за да бъде още по-интуитивен. Предната камера предлага ефективни 13.2 мегапиксела и ярък нов F1.9 обектив, нов портретен селфи режим с възможност за корекции на тена на кожата и заснемане на фона с боке ефект.

Xperia XZ3 работи с най-новия Android™ 9 Pie и чипсета Qualcomm® Snapdragon™ 845. Той е устойчив на вода и прах и също така поддържа безжично зареждане Qi.

Цифрови изображения

DSC-HX99 и DSC-HX95 са двата най-нови модела от серията Cyber-shot, които ще се предлагат на пазара в Европа от октомври. Те са компактни, с обективи ZEISS® Vario-Sonnar T * 24-720 мм*10 с голямо оптично приближение. Те предлагат голям обхват на заснемане - от широкоъгълни до супер телефото снимки. В допълнение към възможността за записване на видеоклипове с висока разделителна способност 4K*11 най-новата система на Sony за обработка на изображения позволява серийни снимки с до 10 кадъра в секунда и Fast Intelligent AF (автофокус) технология. Другите нови функции включват Eye AF, запис в RAW формат, touch focus/touch shutter и геолокация чрез Bluetooth.

FES Watch U

FES Watch U е роден от програмата на Sony Seed Acceleration Program (SAP), която стартира проекти и поддържа техните бизнес дейности. Той ще бъде достъпен за поръчка в Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания от средата на септември. FES Watch U използва e-paper екрани на циферблата и каишката. Потребителите могат да превключват между любимите си дизайни само с един бутон.

AI x Роботика

За пръв път в Европа ще бъде показано кучето робот Aibo. От пускането си на пазара в Япония през януари 2018 г. Aibo е достигнал над 20 000 произведени и доставени бройки и ще бъде пуснат в САЩ през септември.