Според различни източници Spotify се готви да пусне нова версия на своята музикална стрийминг услуга, която ще предложи звук без загуба на качество. Тя ще се нарича Spotify Hi-Fi и ще е подобна на това, което Tidal предлага в своята Hi-Fi услуга.

Hi-Fi услугата от вчера се тества от малка група потребители. За нея ще трябва да платите от 5 до 10 долара над десетте долара, които плащате за Spotify Premium.

Този ход на Spotify с Lossless аудиото не е напълно неочакван. След като Apple премина към използване на Lightning конектора за слушалките, а производителите на Android преминават към USB-C с бързи темпове, сега има милиони собственици на смартфони, които могат да се възползват от по-добро качество на звука. И ако Spotify има късмета да привлече част от своите 40 милиона платени клиенти, тези допълнителните приходи биха могли най-накрая да тласнат компанията в рентабилността.

Spotify не споделиха нищо официално по темата, но това едва ли ще продължи дълго. Очакваме официалния старт съвсем скоро.

 

 

Прочетете и това: YouTube стартира своя собствена стрийминг телевизионна услуга

Тагове: