Изключително популярният в България модел на Фолксваген - Golf вече може да се похвали с новото си, седмо поколение. Преди броени дни по време на световната премиера на новия Golf в новата Национална галерия в Берлин присъстваха хиляди почетни гости, които станаха свидетели на премиерата на седмата линия на легендарния автомобил, дефиниращ един цял клас по отношение на тегло, разход, комфорт  и сигурност.

 

Като концепция новият Golf е базиран на модулната напречна платформа. Което означава, че всичко е било проектирано изцяло наново: от купето и задвижването до интериора (включително информационната и музикалната система) и многото асистиращи системи. Volkswagen са разработили две напълно нови поколения двигатели за Golf, които осигуряват мощност от 63 кВт/85 к.с. до 110 кВт/150 к.с. Всички агрегати са стандартно оборудвани със старт-стоп и рекуперация на енергията, което допринася за икономията на гориво. Например двигателят Common Rail със 77 кВт/105 к.с. изгаря едва 3,8 л/100 км и изхвърля вредни емисии СО2 от едва 99 г/км. А Golf BlueMotion поставя нови параметри в класа със само 85 г/км емисии СО2 и комбиниран разход на дизелово гориво 3,2 л/100 км.

 

„Шест поколения на Golf  - от 1974 г. до 2012 г. Това означава 38 години непрестанен успех за световния бестселър с общи продажби от 29,13 милиона автомобила. Той оказа огромно влияние върху икономичното и безопасно шофиране и беше мерило за технологичния прогрес през десетилетията,” каза проф. д-р Мартин Винтеркорн, председател на борда на директорите на Volkswagen AG. Той продължи: „Ние искаме този успех да продължи и при седмото поколение Golf. Въпреки че новият Golf е по-безопасен, по-удобен и просторен от предишния, той е с до 100 кг по-лек - при бензинов двигател 140 к.с. с активно управление на цилиндрите и комбиниран разход от само 4,8 л/100 км – той е и с до 23% енергийно по-ефективен.”