Току-що Telenor обяви първата за България и за региона на Източна и Централна Европа програма, позволяваща регулярно да сменяте старото си устройство с по-нов модел. Услугата е валидна при покупката на телефон на изплащане за 24 месеца, като позволява на потребителите да взимат ново устройство след първите 12 месеца. Тук новото е, че потребителят връща устройството, което изплаща, като не заплаща останалите 12 вноски.

Услугата е достъпна с такса от 6.99 лв. на месец, която е допълнителна към лизинга на новото устройство. На практика това е програма, подобна на Apple Upgrade Program, която е валидна само за Щатите, но вместо да сте ограничени до устройствата само на една компания, имате наистина богат избор. На долната снимка можете да видите кои апарати влизат в програмата, от която може да се възползвате от утре - 1 ноември 2017. Така потребителите могат да сменят апарата си на всеки 12 месеца.

Междувременно Telenor, без да иска, потвърди и съществуването на HTC U11 Life, който явно ще излезе в България съвсем скоро. 

Обновена 12:30 

Клиентите могат да върнат и сменят използваното си устройство само ако то е в запазено състояние. След това могат да изберат дали да заплатят новия си апарат в брой или на изплащане, като и в двата случая е необходимо да се поднови и договорът за мобилни услуги. 

Пълния списък от устройства и условията по програмата можете да намерите тук от утре. Списъкът ще бъде обновяван периодично с нови модели. Потребителите ще могат да прекратят ползването на услугата UPGRADE по всяко време и без да плащат неустойки.