Tesla е уволнила стотици служители в Пало Алто, Калифорния, и Фримонт, където има производствени предприятия, се казва в доклад на The Mercury News. Позовавайки се на интервюта с бивши и настоящи служители, докладът сочи за уволнени между 400 и 700 души, включително работници във фабриката, инженери и мениджъри. Според The Mercury News на работниците не е пратено предварително уведомления за решението.

В изявление говорител на Tesla заяви, че уволнението на тези служители е нормален процес, който се основава на тяхната ефективност при работа. "Както при всяка компания, особено една с над 33 000 служители, от време на време има отклонения при качеството на работа на служителите", заяви говорител на компанията за The Mercury News. "Tesla продължава да расте и да наема нови служители по целия свят." Тя обяви планове за попълване на "голямата част" от свободните работни места с нови служители.

Тесла твърди, че уволненията ще имат малък ефект върху приблизително десетте хиляди души, работещи във фабрика във Фримонт. Не е ясно как уволненията ще засегнат способността на Tesla да произвежда повече Model 3, тъй като в момента има огромен брой заявки за 35 000-доларовия автомобил.

Тагове: